ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Συνεντευξη Δημαρχου Παλληνης στο ATTICA TV

Θανάσης Ζούτσος:

  • «Έως το τέλος της χρονιάς η μετεγκατάσταση των πλημμυροπαθών σχολείων της Παλλήνης»
  • Προχωρά το δίκτυο φυσικού αερίου, συνεχίζεται η προσπάθεια για νέες νέες επεκτάσεις σε Κάντζα, Αγ. Νικόλαο και αλλού".
  • Αποχέτευση: «Αρχές του 2020 ξεκινά το σκάψιμο» «Στο τέλος της 4ετίας, θα έχουμε μια διαφορετική πόλη»
  • «Θα επιδιώξουμε συναινέσεις αλλά δεν θα αποκλίνουμε από τους στόχους για μικροπολιτικούς λόγους»
  • «Αρρωστημένο το σύστημα με τους μπλε κάδους. Πρέπει να καταργηθεί. Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι κάνουμε ανακύκλωση. Πρέπει και η κοινωνία να αλλάξει νοοτροπία.
  • «Άλλους δέκα χώρους σαν την Φυλή να είχαμε, πάλι δεν θα μας έφταναν".


Τη διαβεβαίωση ότι οι διαδικασίες μετεγκατάστασης των πλημμυροπαθών σχολείων της Παλλήνης, έδωσε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στο Attica TV και την εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» με οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο, Γιώργο Λαιμό.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ζούτσος ανάφερε ότι οι διαδικασίες για την μετεγκατάσταση του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης στην Άνω Μπαλάνα, προχωρούν κανονικά, ο Δήμος Παλλήνης έχει ολοκληρώσει τον καθαρισμό του ακινήτου και τις οδικές προσβάσεις ενώ η ΚΤΥΠ ΑΕ προχωρά τις επόμενες ημέρες στην δημοπράτηση του έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της χρονιάς.
Επιπλέον, είπε πως ο Δήμος Παλλήνης έχει εξασφαλίσει 4 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα ανεγερθεί στο Βακαλόπουλο για την μόνιμη στέγαση του 7ου Δημοτικού Σχολείου κι ότι η ΚΤΥΠ ΑΕ έχει ήδη ξεκινήσει την μελέτη του έργου.
Ακόμη, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα του φυσικού αερίου για το οποίο είπε ότι «έχει ολοκληρωθεί το 80% του δικτύου στην Παλλήνη και μέσα στο 2020 θα ολοκληρωθεί το δίκτυο στον Γέρακα» ενώ προανήγγειλε την συνέχεια της προσπάθειας για επεκτάσεις του δικτύου σε Κάντζα, Άγιο Νικόλαο και άλλες περιοχές.
Σχετικά με το έργο της αποχέτευσης, δήλωσε πως ο διαγωνισμός που διενεργεί η ΕΥΔΑΠ προχωρά και αναμένεται έως το τέλος της χρονιάς να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ώστε από τις αρχές του 2020 «να ξεκινήσει το σκάψιμο».
«Από εδώ και στο εξής, προχωράμε και σε εκτεταμένα έργα αναπλάσεων, ποδηλατόδρομων, χώρων άθλησης, κυκλοφοριακών έργων κλπ. Κάποια από αυτά
τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει. Θα ξεδιπλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας και στο τέλος της, θα έχουμε μια τελείως διαφορετική πόλη», συμπλήρωσε ο κ. Ζούτσος.
Ερωτώμενος σχετικά με τα θέματα συναινέσεων, οι οποίες απαιτούνται βάση της νέας νομοθεσίας, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος απάντησε:
«Προχωράμε έργα και αποφάσεις που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ως προς την σκοπιμότητα τους. Θα επιδιώξουμε συναινέσεις, θα ζητήσουμε και θα ακούσουμε προτάσεις αλλά δεν θα αποκλίνουμε στα σοβαρά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της πόλης, για μικροπολιτικούς λόγους».
Ακόμα, ο Δήμαρχος Παλλήνης ερωτήθηκε και για το διαχρονικό πρόβλημα των απορριμμάτων το οποίο αναμένεται να ενταθεί από τον επικείμενο κορεσμό του ΧΥΤΑ Φυλής και απάντησε: «Άλλους δέκα χώρους σαν την Φυλή να είχαμε, πάλι δεν θα μας έφταναν. Πρέπει να μπούμε στην λογική της ανακύκλωσης.
Είναι ο μόνος τρόπος να λύσουμε το πρόβλημα. Εμείς ξεκινήσαμε το FollowGreen και το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο και θα συνεχίσουμε με νέες δράσεις.
Θα πρέπει όμως συνολικά η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση να πείσει τους πολίτες ότι γίνεται ανακύκλωση, θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα, θα πρέπει όμως κι οι πολίτες να αλλάξουν νοοτροπία και να μάθουν να ανακυκλώνουν.
Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα αρρωστημένο σύστημα με τους μπλε κάδους. Θα έπρεπε να καταργηθεί. Έχει απαξιωθεί. Πρέπει να συνεπάρουμε την κοινωνία ως προς την ανακύκλωση κι αυτό πρέπει να γίνει πρώτα από όλα, κεντρικά και περιφερειακά. Δεν αρκεί να κάνει να κάνει μόνος ένας Δήμος καλά τη δουλειά του. Απαιτείται συλλογική προσπάθεια»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 

Από το γραφείο Τύπου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ