ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Προσωπικοτητες της επιστημης, του αθλητισμου και της δημοσιογραφιας, μιλουν στα παιδια της Παλληνης για την κινητικοτητα

O πρωταθλητής Ευρώπης στα 100 μ. και κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ, Άγγελος Παυλακάκης, ο καθηγητής του ΕΜΠ Θάνος Βλαστός και ο γνωστός δημοσιογράφος, παρουσιαστής της εκπομπής Traction και συνοδηγός αγώνων Ράλι, Κώστας Στεφανής, μιλούν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, στα παιδιά και στους πολίτες του Δήμου Παλλήνης, για τους νέους τρόπους κινητικότητας στην πόλη.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Παλλήνης στην Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Παλλήνης, (Ιθάκης 12 στον Γέρακα) με ώρα έναρξης 10.00 π.μ.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον Άγγελο Παυλακάκη, ο οποίος θα μιλήσει για την σημασία της εισόδου των παιδιών στην άθληση και ακολούθως ο Κώστας Στεφανής θα μιλήσει για την ασφάλεια στην οδήγηση και τους νέους τρόπους μετακίνησης στην πόλη. Στην συνέχεια,  η κα Μαρία Καλαϊτζίδου, Αστυνόμος Α στο Β Τμήμα Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής, θα μιλήσει για την ασφάλεια στην μετακίνηση, τα τροχαία ατυχήματα και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ακολούθως, ο καθηγητής  πολεοδομίας και συγκυνωνιακού σχεδιασμού του ΕΜΠ, Θάνος Βλαστός θα αναφερθεί στα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής πόλης και πως αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσίαση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Παλλήνης που θα παρουσιάσει η προιστάμενη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Δήμητρα Μπίθα.

Τις ομιλίες θα κλείσει η υπεύθυνη της εταιρείας Lever, Αθανασία Φούντα η οποία θα αναλύσει την υφιστάμενη κατάσταση στον Δήμο και θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της διαδικασίας διαβούλευσης του ΣΒΑΚ και τον ενεργό ρόλο των πολιτών. 

 

Από το Γραφείο Τύπου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ