ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Οι «ΖΩγραφιες ΖΩης» μας δικαιωσαν ολους

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 το αμφιθέατρο στο πολιτιστικό κέντρο Γέρακα γέμισε ασφυκτικά ενώ το φουαγιέ, φιλοξενώντας την έκθεση των έργων του 2ου Διαγωνισμού Αφίσας Αιμοδοσίας, πλημμύρισε από τις χαρούμενες παιδικές φωνές που καμάρωναν για τα έργα τους. Στην σκηνή οι μουσικοί κα Φένια Μιχαηλίδη, κα Έλενα Καντάρη και η δασκάλα χορού κα Μαίρη Σταμέλου καθοδηγώντας τις παιδικές χορωδίες του 4ου ΔΣ σχολείου Γέρακα και του 3ου ΔΣ Παλλήνης μας κατέπληξαν δημιουργώντας μια ζεστή και τρυφερή ατμόσφαιρα. Οι μουσικοσυνθέτριες/στιχουργοί κες Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου του μουσικού κομματιού που παρουσιάστηκε «Η Σταγονούλα και ο Πήγασος», εμπνευσμένου από το έργο «Κόκκινη κλωστή δεμένοι» της συγγραφέα κας Όλγας Παπακυριακού, οι οποίες τίμησαν την εκδήλωση, δήλωσαν εντυπωσιασμένες.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζούτσος αφού αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει ο Δήμος Παλλήνης στον τομέα της πρόληψης, της ευαισθητοποίησης και της αλληλεγγύης σε όλα τα επίπεδα, ευχαρίστησε με τον πιο επίσημο τρόπο την προσφορά των εθελοντών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το έργο του Δήμου στην προαγωγή της Δημόσιας Υγείας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην προσφορά τους, συνεχάρη την αρμόδια αντιδήμαρχο και το τμήμα Υγείας για το εκτεταμένο έργο τους, όπως επίσης όλους όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση του 2ου διαγωνισμού αφίσας αιμοδοσίας και στην άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης «ΖΩγραφιές Ζωής-από το Εγώ στο Εμείς»

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας κα Καλλιόπη Ζινέλη, που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης, παρουσίασε το ιδιαίτερα μεγάλο και πολύπλευρο έργο του τομέα Υγείας. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην σημασία που έχουν οι διαγωνισμοί αιμοδοσίας όπου όπως αναφέρθηκε «….με την συμμετοχή των 2000 μαθητών πραγματοποιείται η επαφή της ανθρώπινης φύσης με την προσφορά αίματος με τον πιο υγιή και εκτός φόβου τρόπο, έτσι ώστε να εδραιωθεί το ανιδιοτελές κίνητρο προσφοράς του ΔΩΡΟΥ ΖΩΗΣ…»

Η πρωτότυπη τιμητική πλακέτα, έργο μαθητή από τον 1ο Διαγωνισμό Αφίσας Αιμοδοσίας, έδωσε ιδιαίτερη χαρά σε όλους τους εθελοντές που τιμήθηκαν δημόσια. Οι 32 εθελοντές ιατροί του κοινωνικού δημοτικού ιατρείου και των προγραμμάτων δημόσιας υγείας, οι 95 αιμοδότες που μπόρεσαν να παραβρεθούν, οι 14 ομιλητές-μέλη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, του προγράμματος Α…ΜΠΑ, όπως και οι 5 πάροχοι υγείας δήλωσαν ευγνώμονες για την αναγνώριση της προσφοράς τους και σε συνδυασμό με το υπέροχο λεύκωμα «Πως ήταν παλιά η Παλλήνη», που προσέφερε ευγενικά ο πολιτιστικός σύλλογος «Ο Παλληνεύς», απέδωσαν την τιμή που τους αναλογεί.

Οι εκπληκτικές και πλήρεις νοημάτων δημιουργίες των μαθητών, κατέπληξαν και εντυπωσίασαν τους πάντες. Η εκτύπωση των «ΖΩγραφιών ΖΩής» σε πλεξιγκλάς και η επιστροφή τους στα σχολεία ως πίνακες για να τα κοσμήσουν, ενθουσίασε τους μικρούς καλλιτέχνες. Συνολικά στον 2ο διαγωνισμό αφίσας αιμοδοσίας συμμετείχαν 948 μαθητές που φιλοτέχνησαν 865 έργα ατομικά ή ομαδικά.

Σύμφωνα με το πρακτικό της Καλλιτεχνικής επιτροπής τα τρία έργα που επιλεγήκαν και θα «χαρίσουν» μια εκδρομή στο τμήμα του μαθητών που ανήκουν, προέρχονται:

  • στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων, από το ΔΣ Ανθούσας(63) , το 8ο ΔΣ Γέρακα(70) και το 6ο ΔΣ Παλλήνης(115)

  • στην κατηγορία των Γυμνασίων, από το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα(74) και το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης (10, 11)

  • στην κατηγορία των Λυκείων, από το 2ο ΓΕΛ Γέρακα(95) και το Πειραματικό Μουσικό Λύκειο Παλλήνης(19, 21)

  • στην κατηγορία των Ψηφιακών συμμετοχών, από το 6ο ΔΣ Γέρακα(49) και το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης(16, 17)

Την εκδήλωση υποστήριξαν η Eurobank και η εταιρεία "ΒΙΚΟΣ" τους οποίους και ευχαριστούμε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΑΡΧΕΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ