Αυτο το Δημοτικο Συμβουλιο και αυτη η Δημοτικη Αρχη Παλληνης εχουν υποχρεωση να σταθουν ενωτικα και οχι διχαστικα διπλα στην Κοινωνια. Με Λογικη και Ανθρωπια

Τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το θέμα της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφυγόπουλων στο Γέρακα ενέκρινε με διευρυμένη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως με αφορμή την επίσημη απάντηση της Κυβέρνησης, η οποία μέχρι σήμερα ενεργούσε ερήμην της Τοπικής Κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής.

Συνοπτικά, οι τέσσερις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής

1ον: Πλήρης και αναλυτική ενημέρωση τόσο από το Υπουργείο όσο και από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευης (ΔΟΜ) σε ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς της πόλης και οι κάτοικοι για όλα τα ζητήματα λειτουργίας της Δομής.

2ον) Ο  Δήμος, αν και δεν είναι αρμόδιος για την αδειοδότηση αυτών των Δομών, θα προβεί σε  πλήρη έλεγχο των προδιαγραφών των κτιριακών εγκαταστάσεων. Σε περίπτωση, που οι προδιαγραφές  δεν πληρούνται, ο Δήμος θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να ματαιώσει ή να αναστείλει  τη  λειτουργία της Δομής.

3ον: Εφ΄ όσον λειτουργήσει η εν λόγω Δομή, ο Δήμος να είναι ο πρώτος φορέας που θα  ενημερώνεται υποχρεωτικά για την πορεία της λειτουργίας της, και ιδιαίτερα σε περίπτωση, που θα ανακύψει οποιοδήποτε πρόβλημα. 

4ον) ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία HOT SPOTS όχι μόνο εδώ αλλά και οπουδήποτε αλλού!

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ:

 

Το βίντεο με την ομιλία του Δημάρχου, ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής βια το θέμα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΕΑΝΩΣ ΦΩΤΙΟΥ

Η Δημοτική Αρχή Παλλήνης   ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  την Κυβέρνηση για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τη φημολογούμενη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Ανήλικων Προσφύγων

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ