Δημος Παλληνης - ΣΒΑΠ 21 ΟΤΑ: «Κυκλοφορω» με ασφαλεια!

Ο Δήμος Παλλήνης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων(ΣΒΑΠ-21 ΟΤΑ) διοργανώνει πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής με την συνδρομή του Ινστιτούτου οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Το προγραμμα υποστηρίζεται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

 

Από την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 μέχρι και την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθούν:

Ø    Το εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης.

Ø    Το εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα «Κάν΄το Σωστά» για τους μαθητές του Γυμνασίου Ανθούσας και του 1ου Γενικού Λυκείου Παλλήνης

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου Βιωματική εκπαίδευση για όλους τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Παλλήνης.

Η δράση θα εξελιχθεί στο προαύλιο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (Εντισον 3-Παλλήνη), με χρήση:

  • 1.      προσομειωτών πρόσκρουσης και ανατροπής αυτοκινήτου
  • 2.      επίδειξη χρησιμότητας ανακλαστικών υλικών
  • 3.      μέτρηση βάρους πρόσκρουσης
  • 4.      μέτρηση αντίδρασης οδηγού
  • 5.      γυαλιά και τάπητες προσομοίωσης επίδρασης μέθης
  • και άλλες χρήσιμες πρακτικές ενημέρωσης των μαθητών 

Παράλληλα τα συμμετέχοντα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποστείλουν έργα ζωγραφικής , ταμπλω και πανό με συνθήματα, τα οποία θα διακοσμήσουν το χώρο της βιωματικής δράσης.(ζητείται να κατατεθούν μέχρι την Τετάρτη 20 Μαρτίου στην Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου(Εντισον 3, Παλλήνη, 9.00-21.00) 

Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι ίσως η πιο καίρια και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος της οδικής ασφάλειας. Είναι απαραίτητο να ξεκινά από την παιδική ηλικία, διαμορφώνοντας τη σκέψη και την στάση ζωής των μελλοντικών γενεών. Η αγωγή οδικής ασφάλειας συνιστά μια απολύτως απαραίτητη δράση, με στόχο να αποκτήσει το παιδί κυκλοφοριακή συνείδηση και να γίνει ανεξάρτητο και ικανό για την ασφαλή μετακίνησή του. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπηρετεί το παραπάνω πλαίσιο σκοπών και στόχων και θα συνεχιστεί εμπλουτισμένο με άλλες παράλληλες δράσεις (ομιλίες σε σχολεία και σε ενήλικες με την συνδρομή της τροχαίας, διανομή έντυπου υλικού, σχολικοί διαγωνισμοί). Προβλέπεται σε επόμενη φάση να ενταχθούν και οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες, του Δήμου Παλλήνης, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 2132031614,  2132031665

 Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας και Πολιτισμού, Δημήτρης Μπαξεβάνης.

 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ