«Ο Δημητρης Νανοπουλος ξεκινησε απο το Χαρβατι και εγινε πολιτης του Συμπαντος»

Ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου, ο Δημήτρης Νανόπουλος τιμήθηκε από το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης 

Σε ένα δίωρο γεμάτο εμπειρίες, απόψεις, συγκίνηση και πολλή... Φυσική εξελίχτηκε η εξαιρετική εκδήλωση προς τιμήν του καθηγητή Φυσικής Υψηλών Ενεργειών και πρ. Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Δημήτρη Νανόπουλου, την οποία διοργάνωσε το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία είχαν προετοιμάσει με άρτιο τρόπο καθηγητές και μαθητές του σχολείου, ο Δημήτρης Νανόπουλος και το κοινό ταξίδεψαν στα παιδικά χρόνια του καθηγητή στη γενέτειρα του, την Παλλήνη, το «Χαρβάτι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο ίδιος. 

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το επιστημονικό του έργο, η ακαδημαϊκή του εξέλιξη, οι τιμητικές διακρίσεις και η πορεία της ζωής του. Ο κ. Νανόπουλος, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τα παιδιά για την πολύ ωραία έκπληξη και υπογράμμισε ότι εστίασαν στους πραγματικά σημαντικούς σταθμούς της ζωής του. 

Μάλιστα, δε δίστασε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών, των μαθητριών και του κοινού με λόγο απλό και κατανοητό, και με αρκετό χιούμορ. Και βέβαια αναφέρθηκε σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις της φυσικής, ενώ προχώρησε και σε μία σύντομη διάλεξη για το θέμα των διαστάσεων. Στην ομιλία του, απευθυνόμενος στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους, τόνισε με έμφαση ότι «κάθε άνθρωπος πρέπει με κάθε τρόπο να κάνει αυτό το οποίο πιστεύει και αγαπά γιατί σε αυτό θα είναι αποτελεσματικός, θα αφοσιωθεί και θα τον γεμίσει». 

Στην εκδήλωση, παρών ήταν και ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, ο οποίος στο χαιρετισμό του εξήρε το έργο και την προσφορά του Δημήτρη Νανόπουλού στην επιστήμη, και χαρακτήρισε τιμή για το Δήμο Παλλήνης το γεγονός ότι μία παγκόσμια προσωπικότητα γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αυτόν τον ιστορικό και όμορφο τόπο. Ο κ. Ζούτσος είπε μάλιστα ότι ο «Ο Δημήτρης Νανόπουλος ξεκίνησε από το Χαρβάτι και έγινε πολίτης του Σύμπαντος». Επίσης, προανήγγειλε μία πρωτοβουλία εκδηλώσεων, που θα γίνουν στο Δήμο Παλλήνης, και αποκάλυψε ότι σε ιδιαίτερο διάλογο, που είχε με τον κ. Νανόπουλο, συζήτησαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και ο ίδιος και να απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Κλείνοντας, ο Δήμαρχος συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης καθώς και την υπεύθυνη της εκδήλωσηςβ καθηγήτρια κα. Μαρία Λιάπη για την πρωτοβουλία της. 

Στην τιμητική εκδήλωση παρέστησαν αρκετοί διευθυντές και εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης, καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ