Συνεχιζουν την λειτουργια τους τα τμηματα της σχολης Γονεων Δημου Παλληνης

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η Σχολή Γονέων του Δήμου Παλλήνης συνεχίζει δυναμικά το έργο της και αυτή τη χρονιά. Στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται ο γονιός με τις γνώσεις και τις πρακτικές που μπορεί να αποκτήσει, ενδυναμώνεται, ώστε να διευκολύνεται στον περίπλοκο ρόλο του και να μπορεί να αναθρέψει και να διαπαιδαγωγήσει έναν αυριανό ενεργό πολίτη, υγιή, υπεύθυνο και καλλιεργημένο.

Φέτος λειτουργούν από τον Νοέμβριο του 2018 δύο τμήματα της Σχολής Γονέων, ένα πρωινό (10.00΄-12.00΄) στο Δημοτικό κατάστημα Παλλήνης και ένα απογευματινό τμήμα (18.00΄-20.00΄) στο 3ο Δημοτικό Γέρακα, ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι γονείς.

Τα θέματα που έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής στο πρωινό τμήμα είναι ο ρόλος της οικογένειας στην προσωπικότητα του παιδιού, η ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, η επικοινωνία των μελών της οικογένειας, η αυτορρύθμιση, η υπευθυνότητα και τα όρια στην οικογένεια, οι φιλικές σχέσεις και η κοινωνικοποίηση του παιδιού, οι οικογενειακές σχέσεις, η επαγγελματική συμβουλευτική, οι διατροφικές συνήθειες της οικογένειας και οι ψυχικές παθήσεις στο οικογενειακό περιβάλλον.

Η θεματολογία που αναπτύχθηκε στο απογευματινό τμήμα αφορούσε στον ρόλο των ορίων στη αυτοεκτίμηση του παιδιού, την επαγγελματική συμβουλευτική, τις καλές πρακτικές στη διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα, την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και τις διατροφικές συνήθειες της οικογένειας.

Οι εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου μας, αλλά και από εκπροσώπους συνεργαζόμενων φορέων, όπως φαίνεται αναλυτικά στο πρόγραμμα της Σχολής Γονέων.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να ενταχθούν στις Σχολές Γονέων του Δήμου Παλλήνης καθ’ όλη την διάρκεια των μαθημάτων.

Παράρτημα: Πρόγραμμα Πρωινού και Απογευματινού Τμήματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ