Ημερα των Δικαιωματων του Παιδιου «Οι μαθητες του Δημου Παλληνης μιλουν για τα Δικαιωματα του Παιδιου»

Ο Δήμος Παλλήνης συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού την 20η Νοεμβρίου 2018, οργάνωσε δράση για προβληματισμό και διάλογο με τους μαθητές του Δήμου μας.

 

Κάθε μέρα έρχονται στον κόσμο παιδιά, φέρνοντας μαζί τους την ελπίδα για ένα περισσότερο ισότιμο, δίκαιο και ανθρωποκεντρικό κόσμο. Κάθε μέρα ελπίζουμε ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από αυτό που ζούμε σήμερα και αυτό το αύριο το βλέπουμε μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Πώς βλέπουν όμως το μέλλον τα ίδια τα παιδιά; Πώς βιώνουν το σήμερα; Νιώθουν ισότιμα στο σχολείο τους σε σχέση με τους συμμαθητές τους; Έχει τύχει να παρατηρήσουν διακρίσεις κάθε είδους (π.χ. φυλής, φύλου, θρησκευτικής πεποίθησης); Υπάρχει στο περιβάλλον τους κάποιο άλλο παιδί που θεωρούν ότι έχει στιγματιστεί λόγω της διαφορετικότητάς του; Έχουν έρθει ποτέ σε αυτή τη θέση τα ίδια; Νιώθουν ότι μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά αν συμβεί κάποιο περιστατικό πολιτισμικής διάκρισης; Αν, ναι, τι θα έλεγαν, και αν όχι, για ποιους λόγους; Γνωρίζουν ότι έχουν δικαιώματα και ποια είναι αυτά;

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού προσκαλέσαμε όλους τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων και της Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας να μιλήσουν ανοιχτά μέσω κειμένου, ώστε να μπορούμε να ακούσουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις τους και να συμβάλλουμε έμπρακτα με τις δυνάμεις μας ως Δήμος Παλλήνης στην υλοποίησή τους.

Το κείμενο αυτό θα προωθηθεί από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας & Πολιτισμού, κ. Δημήτριο Μπαξεβάνη, προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που έχει την πρωτοβουλία για τη δράση.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ