ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε με ένα κλικ

Τα 54 σχολεια του Δημου Παλληνης υποδεχονται μαθητες και μαθητριες για μια χρονια με επιτυχιες και ομορφες στιγμες

Με ευχές για τη σχολική χρονιά 2018-2019 πλημμύρισαν τα προαύλια των σχολικών μονάδων του Δήμου Παλλήνης την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός

Το κουδούνι χτύπησε χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες ξεχύθηκαν στα προαύλια και στις σχολικές αίθουσες γεμίζοντας με χαμόγελα, ευχές και στόχους τις 54 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης. Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των Σχολικών Μονάδων τους υποδέχτηκαν με τη διαβεβαίωση ότι όλα είναι έτοιμα για μία αποδοτική και γεμάτη σχολική χρονιά.

Συνεπής στη δέσμευση της για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού προχώρησε εντατικά σε εκτεταμένες παρεμβάσεις στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος διατίθενται στις Σχολικές Επιτροπές σημαντικότατα κονδύλια από ιδίους πόρους του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούνται και οι υπηρεσίες του Δήμου, ώστε οι Σχολικές Μονάδες να λειτουργούν με τρόπο σύγχρονο και αποτελεσματικό.

Βασικός στόχος των επισκευών και των παρεμβάσεων, που πραγματοποιήθηκαν το φετινό καλοκαίρι από το Δήμο Παλλήνης και τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ήταν να καλυφθούν βασικές προτεραιότητες σε όλες ανεξαιρέτως τις Σχολικές Μονάδες, οι οποίες σχετίζονται με την καθημερινή λειτουργία και την ποιότητα διαβίωσης του ανθρώπινου και μαθητικού δυναμικού κατά την παραμονή τους σε αυτές. Έτσι, πραγματοποιήθηκαν:

  • εκτεταμένες παρεμβάσεις σε αύλειους χώρους με επίστρωση των επιφανειών τους με κατάλληλο υλικό για τις ανάγκες της κάθε βαθμίδας, τοποθετήσεις αλεξήλιων στεγάστρων,

  • αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στους χώρους υγιεινής,

  • εργασίες μόνωσης,

  • εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης αιθουσών διδασκαλίας, γυμναστηρίων, εργαστηρίων,

  • τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ασφαλείας,

  • αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση με εργασίες βαψίματος στις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες.

 

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά

Στο μήνυμα του για τη νέα σχολική χρονιά ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος αναφέρει:

«Στην Ανθούσα, στο Γέρακα και στην Παλλήνη, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο σχολείο του Δήμου Παλλήνης χτύπησε το κουδούνι και τα σχολεία μας γέμισαν χαρούμενες φωνές και ζωντάνια.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου Παλλήνης, εύχομαι σε όλους τους μαθητές η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει ένα ταξίδι, στον κόσμο της γνώσης, της πνευματικής καλλιέργειας και της προσωπικής ολοκλήρωσης.

Ταυτόχρονα εύχομαι στους εκπαιδευτικούς υπομονή και δύναμη στην δύσκολη και υπεύθυνη διαδικασία μεταλαμπάδευσης της γνώσης στους μαθητές τους, αλλά και στους γονείς να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια των παιδιών τους. Και, φυσικά, παραμένει στόχος μας η συνέχιση του τρίπτυχου της παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ Εκπαιδευτικών, Συλλόγων Γονέων και Δήμου, που είχαμε μέχρι σήμερα να συνεχιστεί για το καλό της Σχολικής Κοινότητας.

Καλή σχολική χρονιά γεμάτη με προκλήσεις, χαρές και επιτυχίες».

 


Σημείωση: Για να έχετε μία άποψη για το τι αντιμετώπίζει κάθε χρόνο ο Δήμος μας και τι προσπάθειες καταβάλει για να διατηρεί σε άριστη κατάσταση τα σχολεία μας, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΦΘΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ