Συναυλια της Παιδικης Χορωδιας του Ορφανοτροφειου «Παραμυθια» της Ιερας Μονης Αγιου Νικολαου Μαγλογιαροσλαβετς Ρωσιας στο Δημο Παλληνης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Κατάμεστο το Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα για τη Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας του Ορφανοτροφείου «Παραμυθία», που διοργανώθηκε από τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» σε συνεργασία με το Δήμο Παλλήνης και τελούσε υπό την αιγίδα του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κκ. Νικολάου

Στις 3 Ιουλίου, το Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα πλημμύρισε από μουσικές, ήχους, χρώματα, συναισθήματα και χαρούμενα πρόσωπα. Η Παιδική Χορωδία του Ορφανοτροφείου «Παραμυθία» της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαγλογιαροσλάβετς Ρωσίας γέμισε με τραγούδια και χορούς τη σκηνή.

Κορίτσια 6-13 ετών, μέλη της χορωδίας που ταξίδεψαν από τη Ρωσία, βρέθηκαν στο Δήμο μας και χάρισαν απλόχερα την αγάπη τους, το ταλέντο τους, τη φιλία τους και κυρίως τη δύναμη και το πάθος για ζωή. Η Παιδική Χορωδία, που έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ και έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις, ιδρύθηκε το 2000 και το ρεπερτόριο της, το οποίο απόλαυσε και το κοινό της Συναυλίας, αποτελούταν από έργα ρωσικής και ξένης κλασικής μουσικής, παραδοσιακών τραγουδιών και εκκλησιαστικών μελωδιών.

Το κοινό μέσα από παιδικές εξαίσιες φωνές ένιωσε την αγαλλίαση της μουσικής και περιπλανήθηκε στη διάσταση της παραμυθίας, που προσέφερε η παρουσία της Χορωδίας, ευφραίνοντας και γεμίζοντας με πλούσια συναισθήματα, που κυριαρχούσαν στην αίθουσα. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές, που η Παιδική Χορωδία τραγούδησε και χόρεψε άψογα, ελληνικά τραγούδια παρασέρνοντας το κοινό.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κκ. Νικόλαος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του κόσμου, που έμπρακτα υποστήριξε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την πολύχρονη προσφορά του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου, παραθέτοντας στοιχεία από την λειτουργία του, ενώ εστίασε στο πρόσωπο της δραστήριας Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Νικολάϊα. Μίλησε με θερμά λόγια για τη συναυλία που θα ακολουθούσε, και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι μοναχές επιτελούν το ρόλο πραγματικής οικογένειας για τα παιδιά, που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο «Παραμυθία».

«Σας περιμένουμε με χαρά και πάλι στο Δήμο μας»

Παρούσα στη συναυλία ήταν και η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής γερόντισσα Νικολάϊα, μαζί με τη συνοδεία της Παιδικής Χορωδίας, τιμώντας το Δήμο Παλλήνης. Στο χαιρετισμό, που απηύθυνε, μίλησε με πάθος για το έργο, που επιτελείται στην Ιερά Μονή και για τη σημασία, που έχει για αυτά τα παιδιά η εξωστρέφεια της πλούσιας δραστηριότητάς τους. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της μουσικής βραδιάς, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κκ. Νικόλαου. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της στο Δήμο Παλλήνης και το Δήμαρχο, Αθανάσιο Ζούτσο, τονίζοντας ότι χωρίς τη συμβολή τους δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η σπουδαία συναυλία, ενώ δώρισε στο Δήμαρχο μια εικόνα της Αγίας Ζώνης.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθαν. Ζούτσος, στην αντιφώνηση του συνεχάρη την Καθηγουμένη για την σημαντική κοινωνική προσφορά της Μονής, ενώ τόνισε ιδιαίτερα το ρόλο της Εκκλησίας και των λειτουργών της στην ανατροφή των παιδιών, που μεγαλώνουν σε δύσκολες καταστάσεις, παρέχοντας τους όλα τα εφόδια για να εξελιχθούν στη ζωή τους. Επεσήμανε, επίσης, τους διαχρονικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το επίπεδο έκφρασης των παιδιών στη Συναυλίας, που προηγήθηκε. Κλείνοντας, ο Δήμαρχος απηύθυνε πρόσκληση εκ μέρους του Δήμου Παλλήνης να φιλοξενήσει εκ νέου την Παιδική Χορωδία και τα μέλη της αποστολής της.

Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ιερείς από την Ανθούσα, το Γέρακα και την Παλλήνη, οι οποίοι εξέφρασαν την χαρά τους για την τέλεση μίας τέτοιας εκδήλωσης στο Δήμο Παλλήνης. Παρόντες, επίσης, ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωστής Σμέρος οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπαξεβάνης, Αλέκος Πυργιώτης, Πόπη Ζινέλη, Γιάννης Μπάρπας και Βασίλης Δημητριάδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μουρτζιάπης, Γιάννης Χαλκίδης Άρης Βίτσιος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παλλήνης, Νίκος Παπανικολάου, και η τοπική σύμβουλος Ανθούσας Σοφία Καλλέ.

Το Ορφανοτροφείο «Παραμυθία» ιδρύθηκε από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μαγλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας με την ευλογία του Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλεξίου Β´ το 1994. Η Ιερά Μονή αριθμεί σήμερα παραπάνω από 100 μοναχές με ηγουμένη την Γερόντισσα Νικολάϊα, η οποία έχει υπό την εποπτεία της άλλα δέκα γυναικεία μοναστήρια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ