8 Μαρτιου 2018 «Η Γυναικα της διπλανης πορτας - Μια μορφη …τοσα προσωπα» «Ισοι ναι ….Ιδιοι οχι»

«Η Γυναίκα της διπλανής πόρτας-Μια μορφή …τόσα πρόσωπα» 

«Ισοι  ναι ….Ιδιοι όχι»

Εικόνα: Μερόπη Πένσα «cherchez la femme”

Ο Δήμος Παλλήνης τιμά την ημέρα της γυναίκας στο πρόσωπο όλων των γυναικών που αγωνίζονται καθημερινά να σταθούν στα πόδια τους, να επιβιώσουν, να δημιουργήσουν, να ξεχωρίσουν, να διαπρέψουν, ξεπερνώντας προσωπικές, κοινωνικές, οικονομικές δυσκολίες και ανεβάζοντας στα ύψη τον προσωπικό τους πήχη.

Η γυναίκα του χτες, του σήμερα, του αύριο είναι το ίδιο πρόσωπο. Μάχεται για αυτούς που αγαπάει, για την οικογένειά της, τις αξίες της, τις παραδόσεις της. Οι ρόλοι της πολλαπλοί και παράλληλοι, χωρίς χρώμα και φυλή, πέρα από θρησκεία και κοινωνική τάξη.  Συνθλίβεται ανάμεσα τους. Προσπαθεί να τους υπηρετεί όλους με πληρότητα, αγάπη, φροντίδα, αλλά αυτό δεν είναι  πάντα εφικτό..και τότε οι ενοχές είναι αμείλικτες! Είναι η ίδια γυναίκα, κόρη, μάνα, φίλη, αδελφή, σύντροφος, εργαζόμενη, συνάδελφος. Είναι αυτή που μάχεται μέσα στο σπίτι, αυτή που αγωνίζεται έξω στους δρόμους, αυτή που «νοιάζεται» για τα «μικρά» και τα «μεγάλα». Είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας. Για κάποιες οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκές,  για άλλες πολύ πιο δύσκολες.

Όλοι εμείς που θέλουμε να είμαστε «ίσοι και όχι ίδιοι», τιμούμε και στηρίζουμε τη γυναικεία ύπαρξη κάθε μέρα, πρακτικά και συμβολικά αναλαμβάνοντας δράσεις, διεκδικώντας υπηρεσίες που την υποστηρίζουν και παροτρύνοντας την στην διεκδίκηση θεσμικών ρόλων. Οι παρακάτω στίχοι της ανήκουν ολοκληρωτικά.

Η ζωή είναι γυναίκα

Με τη ζωή δεν κάνει να τα βάζουμε, 
γιατί η ζωή μας μοιάζει και της μοιάζουμε.
Με κάτι στην ψυχή μας είναι ανάλογη, 
είναι γλυκιά, και άγρια, και παράλογη.

Μαριανίνα Κριεζή

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ