Επισκευες και εργασιες συντηρησης σε ολες τις Σχολικες μοναδες πρωτοβαθμιας και δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης του Δημου Παλληνης

(Σημείωση: Μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που αναρτώνται, την κατάσταση ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τις παρεμβάσεις του Δήμου)

Η πρώτη μέρα στο σχολείο για το 2018 βρήκε έτοιμες τις σχολικές μονάδες να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, αφού ακόμα και εν μέσω των διακοπών των Χριστουγέννων συνεχίστηκε εντατικά η συστηματική προσπάθεια του Δήμου Παλλήνης για τη διαρκή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, που φιλοξενούν χιλιάδες μαθητές.

Εκτός της έγκαιρης και ολοκληρωμένης προετοιμασίας και λειτουργίας των εγκαταστάσεων για τα δύο καινούργια σχολεία του Δήμου μας -3ο Νηπιαγωγείο και 3ο Δημοτικό Σχολείο- καθώς και η λειτουργία του νεοιδρυθέντος 8ου Δημοτικού Σχολείου και του παραρτήματος του 10ου Νηπιαγωγείου στη Δ.Ε. Γέρακα, κατά το προηγούμενο διάστημα, υπήρξε εκτεταμένος και ουσιαστικός προγραμματισμός παρεμβάσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος διατίθενται στις Σχολικές Επιτροπές σημαντικότατα κονδύλια από ιδίους πόρους του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούνται και οι υπηρεσίες του Δήμου, ώστε οι σχολικές μονάδες να λειτουργούν με κύριο γνώμονα την ασφάλεια και τη λειτουργική επάρκεια.

Η βελτίωση και η αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών της σχολικής στέγης είναι άμεση προτεραιότητα του Δήμου Παλλήνης και των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αποτελούν βασικό άξονα των πολιτικών και πρωτοβουλιών υποστήριξης της νέας γενιάς. Με τον τρόπο αυτό, υπάρχει ουσιαστική συμβολή στο έργο των εκπαιδευτικών ώστε να επιτελείται απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό τους λειτούργημα.

Είναι σαφές ότι οι συντηρήσεις και οι επισκευές αυτές πραγματοποιηθήκαν σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και τις προτεραιότητες, που είχαν τεθεί κατόπιν συνεννόησης με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Ενδεικτικά και μόνο, αναφέρονται παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως :

α) εκτεταμένες παρεμβάσεις για την καλύτερη καθημερινή λειτουργία του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ανθούσας

β) οι εργασίες βαφής στα: 6ο Νηπιαγωγείο (Πανόραμα), στο 1ο και το 3ο (Κάντζα) Δημοτικό Σχολείο, η κατασκευή στεγάστρου στο 4ο Νηπιαγωγείο (Εργατικές Κατοικίες), η κατασκευή γηπέδου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο (Λουτρό), οι εργασίες αναβάθμισης του 7ου Νηπιαγωγείου (με τη συνεισφορά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”) της Δ.Ε. Παλλήνης,

γ) οι εργασίες αποκατάστασης του αύλειου χώρου και του αποκαλούμενου “βουνού” στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στο οποίο, επίσης, έγινε εκτεταμένο βάψιμο, η αποκατάσταση σημαντικού τμήματος του αύλειου χώρου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και 8ου Νηπιαγωγείου, οι εργασίες βαφής στα: 2ο και 4ο Νηπιαγωγεία και σημαντικές παρεμβάσεις στο 5ο Νηπιαγωγείο (Μπαλάνα) της Δ.Ε. Γέρακα.

Επίσης, σε πολλά σχολεία έγινε αναβάθμιση του ηλεκτρονικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού με την αμέριστη συμπαράσταση και ουσιαστική βοήθεια του χορηγού κ. Αθ. Μαρτίνου.

Σχετικά με σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σημειώνονται:

α) οι εκτεταμένες παρεμβάσεις μόνωσης στο Γυμνάσιο Ανθούσας

β) οι εκτεταμένες παρεμβάσεις μόνωσης στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο, η εξωτερική βαφή του 1ου Γυμνασίου της Δ.Ε. Παλλήνης,

γ) η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στο 1ο Λύκειο, καθώς και η επισκευή των εξεδρών και η τοποθέτηση στεγάστρου στο 2ο Γυμνάσιο της Δ.Ε. Γέρακα.

Παράλληλα, σε όλες τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγινε τοποθέτηση σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας ώστε να προστατεύονται οι εγκαταστάσεις από τις συχνές καταστροφές, που προξενούνται από εξωσχολικούς, καθώς και οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την πιστοποιημένη συντήρηση των ανελκυστήρων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρόμοιες εργασίες έγιναν σε όλες τις σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων. Συγκεκριμένα, έγιναν παρεμβάσεις και εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης αιθουσών διδασκαλίας, αποκατάστασης των κοινόχρηστων χώρων και των αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, των χώρων υγιεινής, των γυμναστηρίων και των αύλειων χώρων, επισκευές ή κατασκευές (ανάλογα με τις ανάγκες) των περιτοιχίσεων, των στεγών, των υπόστεγων, των δαπέδων, των ασφαλτικών, καθώς και ελαιοχρωματισμοί των εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών, καθαρισμός αποχετεύσεων, επισκευές των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, αλλά και της κεντρικής θέρμανσης.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Παλλήνης έχει ξεκινήσει και συνεχίζει να υλοποιεί ένα πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την τοποθέτηση λαμπτήρων LED αντικαθιστώντας τα συστήματα φωτισμού παλαιάς τεχνολογίας.

 

Τέλος, με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθ. Ζούτσος και η Δημοτική Αρχή εκφράζουν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και στο σύνολο των μελών της σχολικής κοινότητας Καλή Χρονιά με ευχές για πρόοδο, για ευόδωση των στόχων και για τη συνέχιση του σημαντικού έργου, που γίνεται στα σχολεία του Δήμου μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ