Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων Προσωπικου Χαρακτηρα Ιστοσελιδας

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την Ιστοσελίδα του Δήμου Παλλήνης, ο οποίος εδρεύει στην οδό Ιθάκης 12, 15344 στο Γέρακα.

Πριν χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μας, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική Προστασίας (ΠΔ) σε συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, E.E. 2016/679

 

Εισαγωγή

Ο Δήμος Παλλήνης ως υπεύθυνος επεξεργασίας σας ενημερώνει για τον τρόπο συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών σχετικά με εσάς.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (ΠΔ) είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε φυσικά πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί.

Η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας είναι πολύ σημαντική για το Δήμο Παλλήνης  ο οποίος/η οποία λαμβάνει μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή όταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα του.

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παραθέτει το είδος των πληροφοριών που μπορεί να συλλέξουμε κατά την επίσκεψη σας στην Ιστοσελίδα μας και σας ενημερώνουμε για το πώς χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες. Όταν μας παρέχετε οικειοθελώς προσωπικές πληροφορίες, όπως το όνομα σας, τη διεύθυνση ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, αντιμετωπίζουμε τις πληροφορίες αυτές με απόλυτη εμπιστευτικότητα. Με την επιφύλαξη ειδικών προβλέψεων της Παρούσας Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καμία προσωπική πληροφορία δεν αποτελεί αντικείμενο ενοικίασης, πώλησης, δημόσιας ανάρτησης ή κοινοποίησης σε άλλες εταιρείες, οργανισμούς ή ιστοσελίδες.

Όπως αποτυπώνεται στους Όρους Χρήσης της και στην Πολιτική Cookies, οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας απευθύνονται  προς ένα γενικό κοινό, δεν στοχεύουν σε παιδιά και δεν συλλέγουν ? εν γνώση τους ? προσωπικές πληροφορίες από παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών. 

Η Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εφαρμόζεται προς όλους τους χρήστες της ιστοσελίδας. Η παρούσα Πολιτική εφαρμόζεται στη συλλογή και χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών από τον Δήμο Παλλήνης (π.χ. e-mail για χρήση της Λειτουργικότητας ? ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ?).

 

Τι πληροφορίες συλλέγουμε από εσάς

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Δήμου Παλλήνης, ενδέχεται να συλλέξουμε δεδομένα από εσάς. Ορισμένα από αυτά τα δεδομένα ενδέχεται να είναι προσωπικής φύσης. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνουν το ιστορικό αναζήτησης, τη διεύθυνση IP, την ανάλυση οθόνης, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιήσατε, το λειτουργικό σύστημα και τις ρυθμίσεις, τις ώρες πρόσβασης και το URL αναφοράς σας. Αν χρησιμοποιείτε κάποια φορητή συσκευή, ενδέχεται επίσης να συλλέξουμε δεδομένα που να αναγνωρίζουν τη συσκευή, τις ρυθμίσεις και την τοποθεσία σας.

Επίσης, ο Δήμος Παλλήνης διατηρεί το δικαίωμα να συγκεντρώνει μη προσωπικά στοιχεία αναγνώρισης των χρηστών [τύπος φυλλομετρητή (browser), είδος υπολογιστή, λειτουργικό σύστημα, παρόχους διαδικτύου κτλ] ή/και να παρακολουθεί διευθύνσεις Πρωτοκόλλου Internet (IP Address) χρησιμοποιώντας αντίστοιχες τεχνολογίες (cookies). Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε χρήστη χωρίς να είναι δυνατή η πρόσβαση σε έγγραφα ή αρχεία από τον υπολογιστή του χρήστη. Χρησιμοποιούνται για την διευκόλυνση πρόσβασης του χρήστη κατά τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών ή/και σελίδων της Ιστοσελίδας, καθώς και για στατιστικούς λόγους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιεί η Ιστοσελίδα, παρακαλούνται οι χρήστες να επισκεφτούν τη σελίδα της Πολιτικής Χρήσης των cookies (Cookies Policy).

Παραδείγματα συλλογής προσωπικών δεδομένων:

Αν ενδιαφέρεστε να επικοινωνήσετε μαζί σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας, θα συλλέξουμε το ονοματεπώνυμό σας, τη διεύθυνσή σας και το  e-mail σας.

Επίσης, μέσω του site www.pallini.gr  ή απευθείας έχετε τη δυνατότητα να  κάνετε χρήση της πλατφόρμας  www.energos-politis.gr

Η πλατφόρμα  www.energos-politis.gr  χρησιμοποιώντας τελευταία τεχνολογία επιτρέπει στον πολίτη να ενημερώνει άμεσα, εύκολα και με λεπτομέρεια την Δημοτική Αρχή για προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά στην περιφέρειά της, με την υποβολή σχετικής αναφοράς.

Η συμμετοχή στην πλατφόρμα είναι ελεύθερη για όλους, δήμους και πολίτες, στα πλαίσια της ορθής και μη κερδοσκοπικής χρήσης.

Η πλατφόρμα σας ερωτά να συναινέσετε  για τον εντοπισμό της φυσικής σας θέσης

Επίσης, μέσω του site www,pallini.gr είναι δυνατό να δημιουργούνται ειδικές καμπάνιες όπως αυτή που αφορά την ?ΕΠΕΚΤΑΣΗ Του ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ?.

Με τη χρήση της ως άνω πλατφόρμας  οδηγήστε σε Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος όπου καλείστε να συμπληρώσετε στοιχεία όπως:

Όνομα, Επώνυμο, Τηλέφωνο, Οδός, Αριθμός, Δημοτική  Ενότητα 

 

Ωστόσο, στην ως άνω Φόρμα σας ζητείτε η συναίνεση σας  στη συλλογή και επεξεργασία των παραπάνω προσωπικών σας δεδομένων από το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου Παλλήνης, με σκοπό τη σύνταξη και υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής Α.Ε. για τη μελέτη επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή σας (εντός των ορίων του Δήμου Παλλήνης).

 

Πως συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα απευθείας από εσάς. Μάς παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν συμπληρώνεται τις φόρμες εγγραφής/επικοινωνίας που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας.

 

Χρήση ? κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων

Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να ανταποκριθούμε στα δικά σας αιτήματα με στόχο την ανταπόκριση και απάντηση στα αιτήματα που υποβάλλετε.

Τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε μέσω της ιστοσελίδας δεν κοινοποιούνται/μεταφέρονται σε τρίτα μέρη

 

 

Αποθήκευση ? προστασία των προσωπικών δεδομένων

Ο χώρος φιλοξενίας (data center) όπου αποθηκεύονται τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγονται από την Ιστοσελίδα βρίσκονται σε server του Δήμου Παλλήνης και τα αντίγραφα ασφαλείας φυλάσσονται στο Δήμο Παλλήνης.

Ο χώρος φιλοξενίας (data center) όπου αποθηκεύονται τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγονται από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτημάτων ? Pallini reports βρίσκονται σε server στην Ελλάδα και τα αντίγραφα ασφαλείας φυλάσσονται από την εταιρεία που την φιλοξενεί.

 

Χρόνος διατήρησης των προσωπικών δεδομένων

Ο χρόνος διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων καθορίζεται ως εξής:

  • Στην περίπτωση που συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας ή γραφτείτε στο ενημερωτικό δελτίο του Δήμου, τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται μέχρι, με σχετικό αίτημα/email, να ζητήσετε την διαγραφή τους.
  • Στην περίπτωση που κάνετε χρήση της πλατφόρμας  www.energos-politis.gr  τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται μέχρι, με σχετικό αίτημα/email, να ζητήσετε την διαγραφή τους.
  • Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος που ορίζεται από την εκάστοτε νομική-φορολογική υποχρέωση  εξ αιτίας της οποίας συλλέγουμε και διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα (εφόσον υπάρχει), τα προσωπικά σας δεδομένα διαγράφονται
  •  

    Δικαιώματα σας σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων

    Έχετε το δικαίωμα τα αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα που έχουμε αποθηκεύσει ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και χωρίς οποιαδήποτε χρέωση. Ενδέχεται να ζητήσουμε αποδεικτικό της ταυτότητάς σας πριν σας δώσουμε αυτά τα δεδομένα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην μπορέσουμε να επιτρέψουμε την πρόσβαση σε συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα. Για παράδειγμα, αν τα προσωπικά σας δεδομένα σχετίζονται με προσωπικά δεδομένα άλλων ατόμων ή εάν διατηρούνται για νομικούς λόγους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα σας εξηγήσουμε τον λόγο για τον οποίο δεν μπορείτε να αποκτήσετε τα δεδομένα αυτά.

     

    Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε την διόρθωση ? επικαιροποίηση των στοιχείων σας και ο Δήμος Παλλήνης θα προβεί στην άμεση διόρθωση τους.

     

    Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων και ο Δήμος Παλλήνης θα προβεί στην άμεση διαγραφή τους. Ωστόσο, σε περιπτώσεις που οι ισχύουσες νομικές και φορολογικές υποχρεώσεις απαιτούν την υποχρεωτική διατήρηση δεδομένων σας, η διαγραφή των δεδομένων σας μας απαγορεύεται . Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα σας εξηγήσουμε τον λόγο για τον οποίο δεν μπορούμε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και για πόσο διάστημα.

     

    Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε την παύση επεξεργασίας από τον Δήμο Παλλήνης  των προσωπικών σας δεδομένων και ο Δήμος Παλλήνης θα προβεί στην άμεση παύση επεξεργασίας αυτών. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, θα σας εξηγήσουμε τον λόγο για τον οποίο δεν μπορούμε να παύσουμε την επεξεργασία των ΠΔ σας.

     

    Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε τον περιορισμό της επεξεργασίας (όπου ισχύει) από τον Δήμο Παλλήνης των προσωπικών σας δεδομένων και ο/η {επιχείρησης/φορέα} θα προβεί στον άμεσο περιορισμό της επεξεργασίας αυτών. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, θα σας εξηγήσουμε τον λόγο για τον οποίο δεν μπορούμε να περιορίσουμε την επεξεργασία των ΠΔ σας.

     

    Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε τη διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε άλλο φορέα/οργανισμό και ο Δήμος Παλλήνης θα προβεί στην άμεση διαβίβαση των δεδομένων αυτών.  Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω τεκμηριωμένων υποχρεώσεων του Δήμου Παλλήνης, ενδέχεται να μην μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα σας.

     

    Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι έγινε διαρροή των προσωπικών σας δεδομένων από τον Δήμο Παλλήνης με αποτέλεσμα να υποστείτε υλική ή όχι ζημία, έχετε το δικαίωμα καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή (Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα).

    Για να ασκήσετε τα παραπάνω δικαιώματά σας ή αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων ή αν χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με την άσκηση ή την κατανόηση των επιλογών απορρήτου, γράψτε μας στη διεύθυνση: press@pallini.gr

     

    Αλλαγές στην πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

    Ο Δήμος Παλλήνης μπορεί να τροποποιεί την παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Παρακαλούμε να ελέγχετε την Ημερομηνία Εφαρμογής στην αρχή της παρούσας Πολιτικής, για να δείτε πότε η παρούσα Πολιτική, αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά. Κάθε αναθεώρηση θα τίθεται σε εφαρμογή μόλις αναρτούμε την αναθεωρημένη Πολιτική.

    Αν κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές στην παρούσα Πολιτική που διευρύνουν τα δικαιώματα μας να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα τα οποία έχουμε ήδη συγκεντρώσει από εσάς, θα σας ενημερώσουμε και θα σας παρέχουμε τη δυνατότητα επιλογής για τη μελλοντική χρήση αυτών των δεδομένων.»

     

    ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ